Loading

вторник, 18 юни 2013 г.

Ей - така. Потребителски опит за RESTART SYSTEM с зациклящ изход.....

Много ми се искаше да напиша коментар за последната версия на tomatocart - online store (инсталация,конфигурация), която поне за сега е последната изчистена от бъгове версия за интернет магазин  с буквално изоставен превод (още от 1.0.1 версия) на бългаски език типично по нашенски, но последните събития бъгнаха тази моя идея както и сървъра и магазина. Та сега започвам отначало, или казано иначе - restart system.
Restart Партиен System....
И започвам да се замислям дали софтуерът няма нещо общо със ситуацията възникнала напоследък?
Дали?
Имаме софтуер, имаме и хардуер.
За да има синхрон между двете те трябва да отговорята на определени параметри, иначе се получават грешки при някои или направо синият екран на смърта при други.
При първите с гъвкава конфигурация и система грешките се отстраняват бързо и ефективно само с няколко ъпдейта......
Но при вторите със затворена система съвместимостта става бавно,трудно и почти невъзможно.
Да кажем, че ние сме от първите - няма как...Отвореният софтуер се създава и обновява от хиляди хора организирани в общества намиращи решение на възникналите проблеми, а тези за които няма решение - използвате на собствен риски или със заместител. Но забележете - всяко едно нещо,което няма съвместисмост със системата ако не може да бъде конфигурирано с оригиналните драйвери или вид код - се пренаписва или поне пригажда, така че да бъде съвместимо и използвано в максимална степен на полезност към потребителя .....
Да кажем, че ние отговаряме на този тип е не неприемливо, а направо смешно. Защото това може да се случи само в развита демокрация.
Имайки в предвид, че ние даже не сме и развиваща се, а еднопартийно анархична такава и по скоро сме към вторият тип система.
Тя е дълбоко и масово позната като платена и не особено доброжелателна към потребителите не само финансово, хардуерно, но и софтуерно.
Скъпа за поддръжка - между 24 и 1 милиона лева на година в зависимост от инсталираният софтуер - ГЕРБ, Коалиция за България, Атака, ДПС и миналите 1% праг за по-малки партии работещи във фонов режим и гълтащи ресурси без да вършат каквато и работа е. Или 12лв. абонаментна такса на регистриран потребител за ползване (дали му вършат работа е друго нещо).
Непрекъснато изисква все повече и повече хардуер и ресурси, както в близкото минало имаше едно много скъпо платено демо на сегашна ОС познато с непрекъснатите сривове и  несъвместимост към голям брой програми написани за предишният модел и по-стар модел система.
Всъщност нямаме и хардуер, който да я храни - бизнеса вече е почти в мъртва точка (Business is not respondig). И се оказва, че всички ние потребителите плащаме за нещо, което вече не работи в наша услуга, а и вече има една януарска заявка за рестарт, която явно доведе до зацикляне и непрекъснато изкачащи информативни прозорци с политически изказвания и анормални заявки за старт на различни манипулативни приложения и популистични програми (неща познати на всеки потребител със заразена система без антивирусна програма).
Изход...?
Пълна преинсталация на системата и преминаване от лицензирана система със затворен код към такава с отворен както и задължителна смяна всичките компоненти !
Защо?
Всеки знае за безчинствата на изпълнителната власт от 20 години насам и пълната и симбиоза с олигархични (ей, че модиерна думичка) структури създадени от самата нея, за самата нея и в самата нея. Вече корпорацията ДС (да!) е пуснала пипала във всяка една сфера на общественият и финансов живот. И така контролът минава в ръцете само на няколко човека от върха на пирамидата, а останалите имат правото само да плащат.
Информационната система в името на медиите отдавна ни засипва с изкачащи прозорци с информация  единствено удобна за инсталираният софтуер в името на политическите драйвери и политици.dll инсталирани от тях, но е и от нас.
Слухове:
ББ разполага с 3 млрд. отпразнувани в тесен кръг от 150 човека доверени ци. Начин на внос в страната - катарски инвестиции от 4 млрд. ( всъщност те само само 1 млрд., а останалите......?)
БСТ има подписан договор за изработка на софтуер и платформа за онлайн залагания с едана от фирмите на В.Божков за 170млн. лева като единствено срещу това придобива права само за ползване. Някои от клаузите гласят, че собственикът има право без предварително уведомяване на ползвателя да променя софуерът на платформата. Случайно или не шеф на тотото е Ирена Кръстева майка на скандално известният напоследък Делян Пеевски - депутат от ДПС, които пък наредиха свои хора на ключови позиции разполагащи с еврофондовете за да ги източат през свои доверени фирми както стана с вече закритата агенция за бедствия и аварии - делото "Масларова"
Колко струва на Коалиция за България гласът на Волен Сидеров за кворум?
Под сурника в министерството се говори за 30млн.
Пък нищо чудно, че в неделя към 24'30h. една дама придружаваща Сидеров и групата му стероидно анаболни лумпени лично я видях да се качва в черно мазерати докато той отиваше да прави циркове пред парламента и да се прави на мъж пред двайсетина младежи седнали на пият бира след протестите защото му били прекъснали малоумното спокойствие пред централата му.....
Не знам доколко са истина, но политиците продължават да показват прозорците NO RESPONDING и да отказват RESTART SYSTEM !
ей на това му се вика абсолютна и безочлива наглост....
Аз искам супа, а теми предлага мухи за десерт.
Аз не съм съгласен с това.А Вие?
Хайде до довечера в 18'30h.
Мястото е известно ;)

п.с. Написано и подписано от един потребител под:

General Public License


Публикуване на коментар

Популярни публикации