Loading

четвъртък, 20 юни 2013 г.

Анонс


Странно нещо е политиката.
Преди време ме напъна безумната мисъл да пиша за "Изгубеното поколение", но сега си давам сметка, че това е историята на всеки един човек останал тук. Не знам може би ще я продължа. Това само времето ще покаже. А сега оставам само втрещен от поведението на политиците.
Всъщност то е нормално, което автоматически прави гражданите на тази страна ненормални. И като се замисля май наистина е така... Въпросното поколение израстна и бе възпитано в една еднопартийна утопия, после дойде прехода, който запази всички стари структури, но не забрави да си смени "козината", името и облика както и лицето си. Това още повече обърка и без това разбитата ценностна система на българина чрез отричането на почти половин век. И на края дойде Европа с грубото налагане на своите ценности върху остатъка от старите.
Е какво да очакваш след толкова психо?
И нормален да си ще полудееш!
Но машината наречена партия, политика и всички производни на лъжливото и лицемерно поведение има друга схема на възпитание и отношение. Изразът "Аааа той е наш човек.Послушен е!" е издигнат в култ. Така се клонира в непрекъсната спирала поведенческото мислене на политиците.
Докато всички медии се занимават с политическата криза, излиза нек'ъв бивш от ръководството на БСП и почва да обяснява как видите ли само ако знаете пък в английският парламент какви циркове ставали, как в във френският.....
Само, че явно не си дават сметка, че тук е България със своите народопсихологични ( ей ... трудно клавиатурна думичка) особености и ако за едни англичани на 13 години е прието да се напиват до безпаметност, осират и ръгат секви неща на всякъде в себе си тук това, дълбоко ме съмнява да го има, но явно това е метод на поведение при политиците и са оперирани от тъй нареченото култура на поведение. Айде да не излезе пък и морал!
Защото все пак  поне за мен поведението на лумпена Болен Сидеров сутринта при президента беше израз на шизофренното му его да бъде медийна звезда на всяка цена явно продиктувано от нек'в комплекс за малоценност.
След "IGNORE Сидеров" акцията и изолацията му от събитията стана излишен даже и за себе си. Може би за това си позволи да държи циркова сметка на президента за ошфорните му сметки? Дето продаде гласа си за 30млн., тоя дето стероидно - анаболни лумпени седят до него само за 80лв. на вечер?(Вече и това не е сигурно.Почнал е и тях да цака.Снощи от тримца негови до централата дочух изречение в телефонен разговор "Добре де какво правим сега? Нали се бяхме разбрали за 80лв.....?)..... А президента седи като в небрано лозе и се чуди дали да се облекчи в гащите или на близко седящото дърво до себе си. Добре, че дървото излезе обидено като ощипана девойка дето тя не била такава, ама пристанала Златев. Пък после заобеснява как и бил подготвен сценарий за покушение от присъстващите в това небрано лозе щото видите ли тя не била такава. А да не забравим и останалите, които явно имат за мото "След нас и потоп. Нищо, че кораба потъва - всички пасажери заедно с нас на дъното" - ей тоя социално - социалистически интернационал главите ще им изяде. Пък после журналистите виновни. Провокирали Боленчо да прави номерца (ми то в  тоя цирк к'во очакват) та на скрито да си шушукали. То така или иначе къщата вече е съборена като стар социалистически строеж изоставен на политическите мародери да го разграбят кой каквото и колкото може. , та от шушо- мушо ли да се притесняваме?
Но пък парламентарната глава чинно и стоически изгледа представлението с физиономия на зрител,  на който му е до болка познато и безброй пъти гледано. Е какво да се прави? На който каквото му се е паднало!
NO COMMENT!
Започвам да се питам истина ли е всичко това или е някаква нереална реалност?
Нещо като Орешарски ще падне или ще си подаде оставката ?


Публикуване на коментар

Популярни публикации