Loading

петък, 22 февруари 2013 г.

Студен душ


Хубаво е да се изкъпеш - поне за тази година веднъж (както имаше един хубав лаф), но за тази година малко прекалено идва.
Нашият послушко, добродушко си изми ръцете обилно и поля обществото с една плиткоумна и безотговорна мисъл:
"Ще бъде свикан обществен съвет към служебното правителство, за да контролира действията на кабинета и да задава важните за решаване въпроси"
А за капак и малко сапунче - барем падне кирта:
"В него ще влизат Граждани, легитимни представители на протестиращите, синдикати, работодателски и обществени организации."
Комплот от неразбирателства. То принципно компота става за употреба и с твърд алкохол (става ти едно хубаво, почти невероятно нищо, че после те боли глава), но комплота не.
Не знам нашият юбим Президент  дали се прави на наивник, или обслужва пак нечий интереси. А дали пък не е поредният Герберски кьор фишек?
Цитат от Конституцията на Република България :
Чл. 12.
(1) Сдруженията на гражданите служат за задоволяване и защита на техните интереси.
(2) Сдруженията на гражданите, включително синдикалните, не могат да си поставят политически цели и да извършват политическа дейност, присъщи само на политическите партии.
Така...Само само по този член някак си не виждам как това изказване може да се случи.
Но ако все пак се получи няма ли въпросният контрол да се припознае с поставянето на политически цели и политическа дейност?! Защото нищо чудно да има и такова тълкование - все пак закона позволява това.
При следващият вариант - как си представя Граждани - кои ще бъдат те? Какъв ще бъде приоритетът за тяхното излъчване като представители и кого ще представляват?(Дали пък няма пак да бъдат едни такива мекички, пуфкави и удобни като министерски кресла?)
Легитимни представители на протестиращите - Времето дали е достатъчно за тяхното излъчване и как ще стане по законов  начин? Защото едно е да даваш интервюта като неформален организатор, но съвсем друго е да бъдеш представител след проведена определена процедура изискваща време и доста задълбочени юридически знания.
Синдикати - странно, всичките тези години на кой служеха? Защото ако бяха толкова много независими правата на трудещите се нямаше да бъдат толкова брутално потъпквани и все пак прокламираната широко тяхна грижа за членовете им щеше да осигури благоденствие, което нямаше да ги изкара на улицата бедни и ударени от 220W сметки.
Работодателски - та те винаги са присъствали във властта чрез своите лобита. И  пак да не забравяме членовете им в голямата си част как са придобили бизнеса си?
Обществени организации - Кои? Организацията за защита на жълтото паве, или Организацията за защита на карамфила ? Риторично да попитам аз.
Така поставените въпроси са преодолени и всички се втурват да контролират. Само, че трябва ясна цел и единство, което ако си отговорим на горните въпроси няма начин да има начин....
И ето как старите партийни муцуни правят развяват байрака си, както си знаят. А отговорността за  провала на кабинетният контрол пак ще легне на гърба на обикновените хора.
(Така и така ни мислят за зелена трева.)
Господин Плевневлиев пак ще си измие ръцете подобаващо давайки това около, което са се обединили сега всички плолитици, а то е запазването на сегашното статукво. Защото нали не си мислите, че депутатите и политиците ще гласуват за своето уволнение. Те няма да си го причинят, както и президента излъчен от тях няма да го позволи. 
Така всички ръчички са старателно измити, а мръсната вода пак ще потече към народа...
Публикуване на коментар

Популярни публикации