Loading

сряда, 20 февруари 2013 г.

Каква я мислехме, тя пък каква стана

Абсолютно шизофреничното поведение на премиера днес изненада всички.Взе, че си подаде оставката, не своята - на кабинета като такъв.Вчера пък набързо обяви твърдото си намерение на остане на поста и козметично уволни злият финансов гений-Дянков, който принципно е уволнен, но дефакто до съставяне на кабинет остава на поста си финансов министър?!
И какво от това?
Децата се наиграха, детската градина затвори.
Нещо да се промени?
Дойде политическата паника.
Освен, че "Пълната лудница" сатана още по-пълна.След 24 години се върнахме в началото.
Герб отказа съставяне на служебен кабинет, БСП и тя обяви отказа си да участва - и ето политическата криза е готова.Остава и президента да откаже (като добър послушко), е тогава ще настане ужасна лудница.Но така и така си живеем и свикнали с нея та не виждам някакъв особен резултат, пък и повод за паника.Обаче се вижда такава в определени партии и лидери-ДПС,БСП.
Ако наистина парламента и политиците разчитат правилно посланията на протестиращите, което явно става ще имат доста поводи за притеснение.Защото вече няма как да мине номера с гущера си къса опашката.И всички политически опоненти да не забравят,че с тази своя постъпка премиерът се опита да ги спаси от публичен линч.Сега в оставка няма как да разсекрети всички договори подписвани от предишни правителства нищо, че толкова много ги даваше за пример.Все пак "гарванът на гарвану око не вади" - нали?
Какво разбрах лично аз от исканията:
1.Пълна ревизия на приватизационните договори и приватизацията като цяло с носене на пълна лична и партийна отговорност, както и съдебна такава.
(Защото не е нормално най - печелившите сектори като енергетика, военно производство, металургията,железниците и т.н. да бъдат източвани, фалирани и приватизирани аз жълти стотинки, а след това продавани за скрап.Не може в една нормална демокрация да има олигарси и техни структури, които да стоят на входовете и изходите на държавата за собственото си облагодетелстване  отчитайки се чинно на управляващите.А ако пък много знаят бизнеса да бъде съсипан показно.Някак си аз лично не виждам разлика м/у едните и другите.Но пък все повече започва да ми прилича на мутренските времена вече във висш пилотаж.
2.Пълна промяна на статуквото - замяната на пропорционална с мажоритарна система за гласува и избиране на парламент и депутати.
(Сега ако искаш да гласуваш за Пешо от съседният вход-няма начин да има начин, защото ако въпросният Пешо на си е платил депутатското място  лидера слага следващият и така Пешо си остава един партиен симпатяга.Някак си май не за това се борихме.А? Или ще кажете, че барикадите бяха младежка авантюра? Не никак, ама никак,но нещо обществото остана с гадното чувство, че е излъгано, което пък сега вече го осъзна."По добре късно, отколкото никога")
3.Пълна прозрачност, обществено участие и надзор в управлението на държавата.
(24 години лъжлива демокрация и никакъв шанс за контрол.Справка-проведеният наскоро референдум.Събраните подписи бяха под въпроса „Да се развива ли атомната енергетика в България чрез изграждане на ядрена централа на площадка „Белене",но после подменен за самият референдум на „Да се развива ли ядрена енергетика в България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала".Така и вотът на хората беше подменен, както и техните гласове на изборите.)
4.Крайната бедност
(А от тук започна всичко.Накрая българинът разбра, че не цените са високи, а той е беден)
Може би има още скрити послания и новопоявяващи се, но накрая колата се катурна.
стъпка:
1.БСП - Първанов фалира.
2.СДС - Костов продава
3.НДСВ - се облажи
4.Тройната коалиция - раздаде
5.ГЕРБ - се върна на стъпка 1 и го отнесе
Ако не се промени тази модел на управление следващите ще започнат от стъпка 2(стъпка 1 я минахме.Доста бизнеси фалираха), но вече няма какво да се продава и тогава бъдещето става мътно, та мътно.
Но както се оказва всички политици отдавна са престанали да чуват и разбират, а хората отдавна се отказаха да се опитват да им повярват.През последните 4 години това стана вече много явно под  управлението на ГЕРБ.
Един бивш пожарникар+Един зъл финансов гений+Желязната ръка на Робокоп=вкиснал компот, както цялата менте храна по веригите.
Лошото е, че всичко това изплува като една мътилка, която едва ли скоро ще бъде изгребана.
След като и лоялните на всеки управляващ медии (БТВ и Дарик радио) им обърнаха гръб започва поредната серия на "Предизвестена смърт".
Главен герой - Премиер назначава кабинет.
Финансовият министър с нестандартни решения влошава финансовата ситуация и главоломно сваля рейтинг.
Министърът на Вътрешните работи с желязна ръка налага полицейска диктатура, с което убива политическата кариера на премиера.
Следва предизборна агония.
Финал - Премиерът умря на живее Партията.
de javu


Публикуване на коментар

Удари една телеграма

Популярни публикации