Loading

петък, 13 януари 2012 г.

Извинения,извинения,извинения

Няма нищо по-хубаво от тях.Но няма нищо по-страшно от необоснованите такива.
По стара традиция МВР пак остана объркано в своите медийни изказвания по повод убийството на Мирослава Николова.
17.11.2011г.
"Заради склонност към алкохола обаче загубила и двете работни места, твърдят перничани."
(коментар за майката-29.12.2011г.
""Не говорим за отвличане, независимо от това какво се говори, какво се тиражира в медиите. Дано не се случило най-лошото с момичето. Версията, която желаем да бъде вярна е, че тя не е харесвала начина си на живот и е решила да живее извън пределите на Република България", заяви Флоров и допълни, че от два месеца няма данни за нея. "

"Сестрата на Мирослава каза още, че столичните полицаи пряко ангажирани с издирването на изчезналото момиче от 3 седмици не си вдигали телефоните или били в отпуск. Единственият човек, който разговарял с близките и бил директорът на Областната дирекция на полицията в Перник."05.01.2012г.
"Аз вярвам на началника на полицията, той е истински герой нека сега да я намери, разказа бащата на момичето Васил. Той определи слуховете, че жена му е алкохоличка като пълна глупост. Съпругата ми не пие, може да обърне 100г само ако има някакво увеселение, но в къщата ни не може да намерите дори един килограм алкохол, недоволства Васил. Заради разминаванията на версиите сестрата на Мирослава е била подложена на детектор на лъжата. Оказа се, че не я крия в мазето си. Нямам дори мазе, иронично подметна Елеонора. Тя лично е разбила паролата на Facebook профила на сестра си. Там на пети октомври Мирослава е написала “Искам да почна работа са ича висше и да си имам свой собствен ресторант и дай боже семейство. С тайкуондото нямам бъдеще“. От полицията казаха, че могат да влязат в нейния акаунт след 50 дни, а аз разбих паролата за 20 минути, заяви сестра й."
"Семейството отрече и версията, майката Емилия да е имала проблеми с алкохола. „Абсолютна глупост е, че жена ми е алкохоличка. Може да пие 100 грама, когато има някакво увеселение. Дори в самата къща няма и килограм алкохол. Абсолютна клюка. Отвлечена е. Как да ви кажа защо? Вярвам на началника на полицията да я намери, разчитам на него”, заяви бащата Васил пред бТВ."12.01.2012г.
"Сестра и Елеонора обясни през сълзи пред пернишкия сайт "Мироглед": „Седемдесет дни седях на пейката пред полицията в Перник и чаках. Убеждаваха ме, че сестра ми е в Германия и пие коктейли. Днес ми се обадиха по телефона, за да ми кажат това“. 12.01.2012г.
"Основната версия, по която обаче работеше ГДБОП, бе, че момичето само е напуснало България, въпреки твърденията на майка й, че дъщеря й е отвлечена, а не е избягала.""Дайте 2 дъски да закова тази полиция, нищо не върши. Обвиняваха ме, че аз съм я отвлякла. Това заяви пред БЛИЦ Емилия Николова, майка на 17-годишната Мирослава, чийто труп бе открит днес под моста в град Батановци.Емилия продължи с обвиненията срещу полицията, която близо 2 месеца правеше опити да открие дъщеря й. Съсипаната жена каза, че през цялото време пернишките ченгета намеквали, че едва ли не те я крият."
13.05.2012г.
"Семейството на момичето беше непрекъснато обгрижвано. При сестрата винаги имаше човек, който да контролира нещата при евентуално обаждане, SMS или писмо. Треньорът на Мирослава и неговият син също бяха подложени на детектор на лъжата по искане на семейството, въпреки че ние нямахме съмнения, че те са замесени", разкри още психологът."13.01.2012г.
"„Под близки, които визирах да се извинят, че нагрубиха МВР имах предвид сестра й. Полицията работи много усилено с месеци и получаваше упреци“, аргументира се Борисов."

Опитах се да селектирам някаква медийна хронология,от която разбрах едно нещо!
Пълна дезориентация,неграмотност(колко правописни грешки поправих-не е истина),никакъв синхрон при подаване на официална информация и пълна липса на здрав разум да не говорим за инетелект.
Нормално е МВР да не дава пълна информация на близките за разследването особено при отвличане.
Ненормално е да си "виновен до доказване на противното"(а който е бил привикван по какъвто и повод да е-много добре знае отношението към цивилните в МВР)
Ненормално е да не предупредиш близките(ако не са заподозрени),че не можеш да им дадеш информация за разследването заради самата му специфика.
ненормално е да се криеш като мишка,а в следващият момент да даваш изявления.
Ненормално е да изнасяш в медиите информация,с която се провокира проблем между отделни личности(при доказана тяхна невинност).
Ненормално е да искаш някой да се извини за нещо,което е вярно и е обществена тайна.
Ненормално е да обвиняваш без основание.....
Толкова ненормални неща са ми в главата,че съм на път и книжка да си принтна-жълта,ама жълта(не ми се дават пари за преглед-и без това ще ми я дадат без проблем).
МВР се държи като идиот-Не знае какво,кога и къде и как да говори. За работата им на терен въобще не коментирам-примери доста особено със събирането на доказателства-там съдът не им е виновен,просто като не знаят законите и наредбите-толкова си могат......Оказа се,че и със конвоиране имат проблем...
Хората са склонни да коментират и знаят всичко даже и да не е истина.всички са компетентни за всичко и всичка само за себе си не знаят нищо и се крият за липсата на мнение.
Премиерът се изказва не само неподготвен,а и нагло опитвайки се да ни убеди как това черно е толкова бяло,че ти се иска наистина да е така....
А всъщност става въпрос за един млад човек,на който му е отнет живота без време и една трагедия за неговите близки,но това ще бъде поредно убийство,което е РАЗКРИТО-със съмнителен изход в съда и така ще бъде запомнено.Както стана с Яна и сестрите Белнейски .Публикуване на коментар

Популярни публикации