Loading

неделя, 8 януари 2012 г.

Заложници по неволя

Ако някой Ви каже,че истината има само едно лице-не му вярвайте!
Особено тук в България тя е с лицето на този, който я представлява, а това всеки може да е.
Една странна статия на един бивш политик.
Полемиката с досиетата в нашата Православна църква хич не седи на дневен ред.Всичко казано до сега беше с цел да се отклони вниманието от скандала с Митрополит Кирил и въпросният Lincoln.
(свщенослужителите нямат собственост,та даже и Патриарх Максим-всичко е собственост на Българската Православна Църква.Те само управляват тази собственост,а повярвайте Църквата ни е доста богата-то май бедна такава няма)
Простичко казано Висшият Клир си ги знае агентите,че даже единият е публикувал досието си в нета.За по ниските длъжности никой не го интересува. А въпросните интелектуалци защо са решили да се изказват?-По добре късно отколкото никога!Или чакат да бъдат посветени в поредната финансова схема-те си знаят....
И докато се занимаваме с позициите на Патриаршията относно досиетата,сурогатното майчинство и т.н. никой не си задава въпросът защо не можаха тихо и мирно да се уредят документите на Отец Иван за постройките.Как пък от 1988година до сега никой не ги видя?И защо чак сега строителният надзор реши да се занимава с този проблем?
От малък знам,че когато има проблем винаги той е свързан с материални интереси.Е и тук е така.Става въпрос за доста апетитно парче църковна земя.Но управляващите които чрез подопечната си агенция искат тази придобивка ще трябва да се приготвят за по-голяма жертва.Промяна на конституцията,с която църквата да придобие статут на независима религиозна и финансова институция,което от своя страна я прави официално държава в държавата бе з да е необходимо Министерският съвет  да излиза със становища (проблемът сега ,е че е приравнена с останалите религиозни общности и е призната единствено само като религия,а не като институция).А тогава отчет ще се дава само на Господ.
Отец Иван да не се притеснява-или всичко ще се заб(р)ави,или ще разглобят етаж пък после ще го построят....
Тъпото,е че той и хората на които помага стават заложници на нечии други интереси,но както се казва "Няма ненаказано добро"
Коментар: "И днес стожерите на онзи режим са на амбразурата и по "матросовски" бранят православната църква. Ролята на интелигенцията в едно общество е да бъде будната съвест на нацията, вечен коректив на властта. У нас обаче слугите на БКП все още играят в мръсния цирк, на който сме заложници повече от 20 г. С други думи профсъюзът на писателите от ДС защитава профсъюза на свещениците от ДС."
Църквата винаги е оцелявала независимо как и с какви методи.Тогава главната заплаха беше ДС-е станаха агенти,а сега ако трябва и извънземни ще станат и пак ще оцелеят.
 Стожерите на онзи режим бранят църквата, а стожерите на демократичният режим  внесоха разкол и разграбване.Е...няма значение кой какъв е,а делата му с произтичащите от последтвия.
Публикуване на коментар

Удари една телеграма

Популярни публикации