Loading

четвъртък, 29 септември 2011 г.

Каква я мислехме,каква ни я представяха,а пък тя каква стана?

Каква я мислехме?
Стана проблем и е нормално,когато са замесени различни социални групи да има отзвук.Особено ако едната е от криминалната страна-НЕТЪРПИМОСТ (към толеранса за тези групи)!
Ефектът на доминото се появи-безредиците и поръчаните изстъпления добиха популярност и всички медии вкупом забравиха предстоящите избори?!(съвпъдък ли е или не,но винаги около избори има някакво такова събитие-я поръчково убийство,я някой мастит и медиен бизнесмен отвлечен!Не,че нещо,ама съвпъдъците си станаха навик)Та на думата гаси дойдем-Етно непоносимост,драма,трагедия,ужас....
Дада ама не.
После-колко арестувани,на колко години са,какво станало,как станало и т.н.
И до там.
И днес Родителите на Ангел си казаха-Ние не искаме тази случай да се използва политически,нямаме нищо на против циганите.ИСКАМЕ протестите да бъдат насочени към АДМИНИСТРАЦИЯТА,която не си е свършила работата!
Кратко и ясно.Отровата пропила държавата ни.Същата тази ,на която и плащаме за да си свърши работата и която живее за едната почерпка(вече рушветът има ново име),не наяла се,не угоила се- живееща във собствената си вселена.
Цветанов-даже не благоволи едно изявление да даде камо ли отпуската си да прекъсне-какво бе някакво убийство станало.
Останалите пък изведнъж станаха доста загрижени как така аджеба се случи и какво предвещава това?!
Появиха се и футболните гамени!На виждате ли всички протестиращи са идиоти и малолетни такива(защото отдавна властта ни мисли не за полуидиоти,а за пълни такива).Политолози  и всякакви такива платени и не до там ,търсещи слава започнаха да ни обясняват как ето виждате ли толерантността у Българина никаква я няма,как седим върху една ОГРОМНА етническа бомба и т.н и т.н.
За толкова малко време не бях чувал толкова изказвания и не бях виждал толкова много хора да взимат думата...Ужас.
тук там се прокрадваше една идея, но толкова завоалирано,че аха да сетиш,ама медуза мое ли фанеш?
А самата истина е ясна като бял ден-вече никой не вярва във Светлият изход-опорочен от Парламент,Президент и Великата Администрация.
"Няма начин да има начин"-да така е !
Парламент приема закони-съставени от административно подчинените си институции,после се уповава на тях,а същите тези подчинени трябва да съблюдават тяхното спазване!
Е,за какво говорим?!
Не може да дойдеш при мен и да кажеш-"Ми ти нали знаеш,че за нов обект е хубаво да се почерпи"!
А всъщност от въпросният служител зависи разрешително ти!И с цялата си наглост да ме караш да те закарам с колата до следващият ти обект!
Не може да ми кажеш,че обектът трябва да е работещ при положение,че по закон без въпросното разрешително съм в нарушение на същият този и търпя санкции-какво зорлем нарушител ли да стана пък и едни по- големи почерпки да давам?
Не може да те чакам на гишето като прани гащи докато прехвърлиш табовете от FACEBOOK на системната си програма и да се логнеш за да приемеш молбата ми(и то с платен формуляр)!
Не може на официалната страница да има един формуляр,а после да ми обясняваш как е съвсем друг-захапала цигарата в стаята на общината като дърта курва от соца пък и накрая да не знаеш,че тези изисквания от този въпросен формуляр не са изискуеми по наредба...и да ме пращаш при колежката дето ,на как така случайно има фирма дето ще ми свърши цялата работа с/у една скромна сума от.......А то се оказа,че и без тези документи ми дадоха разрешително
Ей за това говорим в резюме-и точно тези деца,които излизат всяка вечер в градовете на протест неосъзнато протестират срещу цялата тази система даваща протекция на едни за сметка на други.Ей тази малка подробност убягва(или така е изгодно на дадени хора и слоеве).
И една малка подробност-всяко следващо поколение е все по малко толерантно към неправдата(такава каквато е) и мълчанието в своето несъгласие.
Ако 89 година огромните митинги бяха за надеждата към по-добър живот,отричащи старата система,то следващите такива ще бъдат срещу тази система и създателите, и изпълнителите и!
А това не е угодно на някои.
А знаете ли , какво разбра властта от цялата тази суматоха?
Че втората власт вече е интернет(по специално FACEBOOK и форумите),а това нещо е плашещо и то много-след като е не подвластно-та за това и агенция ще се създава за контрол.....
Пак едни големи пари ще потънат в пасмината на административните структури и ново създадени агенции!
ДА ЖИВЕЕ АДМИНА!
АМИН!
Публикуване на коментар

Популярни публикации