Loading

петък, 8 април 2011 г.

Страна за балъци

То от много време ми е в главата,но к'во да се прави.....
Та покрай проектът ми за Он-лайн магазин и коментари с този и онзи стигнах до извода, че живеем в страна за балъци, но най-лошото, е че мнозина стягат пак багажа за поредната вълна емигранти.Не защото искат по-охолен живот.А просто не искат повече да бъдат поредните балъци за сбърканата ни система.
Начало.....
След инсталацията на магазина започнах да качвам лека по-лека артикулите...Добре,но един от тях е с лилав фон, а ми трябва с бял...
И започвам едно търсене в интернет, а попадам на друг електронен магазин.
И какво да видя ?
На продукта в магазина цената е 16.34лв. с безплатна доставка за краен клиент, а за мен доставната цена е 17 лева.?от "Лореал България"!?
И в този момент разбрах,че нашата мила държава е станала страна за балъци.....
"Малко късно си се осъзнал" ще кажете Вие.
Да така е....."Но по-добре късно отколкото никога" ще отвърна аз!
Случка 1:
Намаление в МОЛ-Сердика, дамско яке намалено от 120лв. на 49,99лв.?!
Яко нали, но не!
Защото прибирайки в къщи след един оглед - копчета готови да паднат след първото закопчаване, криви шевове, не изчистени конци(е загубих време за оправянето,но колко ще седнат да г онаправят,или знаят как?).И след като зная изискванията на Европейските компании за качество където това нещо е недопустимо как тази дреха е със стойност почти европейска за марката, но намалена повече от 50%(като знаем покупателната възможност на българина)?!
Случай 2:
Лилав и бял фон.
Случай 3:
Искам да заредя Лореал и по-специално Керстаз линията....Ми добре, но трябва да е определен пакет(най-евтиният е към 3000лв.), оглед на обекта?!(като че ли и в най-обикновен салон няма клиенти способни да си закупят СКЪПо струващ продукт).А във Франция в обикновена дрогерия има тези продукти?!
И излиза, че едни вчерашни амбуланти търговци продават пак в същият дух едни продукти, но вече в различни финансови размери (нали помните в началото на демокрацията как китайските боклуци бяха нещо извънземно?-размерът бил важен).
Не случайно преди време в едно интервю изказах мнение, че няма място за такъв тип мислене в бизнеса и такива хора.
Най фрапиращото, е че тези същите хора с огромните претенции използваха и откраднаха идея за сцена от творци подлъгани от обещания....
И все пак да не забравяме и модерните Ваучери за до 90% намаления?
Вреда или полза?
И двете....Но най-вече  заблудата колко е евтино и колко много пари влизат в един бизнес, а пък Вие колко много пари спестявате!
И така ако приемем, че има уловка къде е тя?
Вариант 1: Работи се над 300% надценка спрямо реалните разходи.Пример : Спрямо зоната,цената на труда и материалът офертата не е за испускане,но колко реални разходи има за направата на един сешоар?(ако няма дотация-16лв. цена е доста скъпа като такава)
Вариант 2:Вас Ви лъжат - Пример : Една доза(бр.боя) е 18лв.,има 3 елемента за добавяне към нея по 40мл. като литър е средно 30/35лв.,ток,вода,наем(ако има такъв),заплата на работника и всякакви други малки сметки като данъци,счетоводител,печалба и т.н сметнато излиза, че няма как цената да докара оборот(както се твърдеше във вестник "Стандарт" колко било печелившо и как сте на далавера от тези ваучери), който да избива разходите ако тази услуга не се дотира или
не сте поредните балъци.
На една от офертите боя-корен(Лореал-Мажирел(боя))подстригване и сешоар +маслена баня за 19,50лв повярвайте,че на главите на клиентите се слагаще всияко друго,но не и Лореал.
Сметка:
Боя+оксидант=14лв.
И то без останалите консумативи като шампоан,ток,вода,заплащане( 50% от цената на услугата за персоналът) и м/у 25 и 35% за сайта от стойността на подадената оферта - та къде е номера?
Просто пише Лореал, а в същност е боя за 2/3 лева.Само маслената баня е марка, но все пак едно две грахови зърна върху косата на клиента си заслужава - нали все пак ще се похвали каква далавера е тази цена за тази марка?!
Е добре дошли в страната на Балъците - или тези, които искат да имат, но нямат и тези, които имат, но искат все повече и по-бързо да имат...Ама тази криза нещо обърка нещатата....Така стана, а напоследък е все по-зле.....
Публикуване на коментар

Популярни публикации