Loading

четвъртък, 16 септември 2010 г.

Амнистия


Странно нещо са управляващите.откакто са на власт тече една /без/крайна ревизия.с много прожектори,медия и нескончаеми заплахи,предупреждения и невероятни идеи!
Само едно нещо не мо'а разбера-освен лаенето керванът на 'де отива?
ЧЕЗ,E.ОН,ЕВН-лъгали,крали и смъкнали и последната финансова кожа на българина!Та чак и на правителството посегнали-ми хубаво де!Но мен специално никак не ме интересува-мен ме интересува дали ще има компесация за откритите злоупотреби към абонатите им/мен в частност/!
Не!Няма да има.И към правителството няма да има-каквито и претенций да предявява към ЕРП-тата.Някакси  все има нещо,което спира хода на такива цели!Ама кое?
Тройната коалиция заложила нек'в мечи капан за сегашното правителство-и 'оп вички в купом закрещяха-не сме ние-те са!Ами хубаво де,ама и какво от това?Нек'в келепир-не.Колкото и да се напъват все има нещо дето спира реализацията.Ама кое?
Разбити и прибрани на топло вече N  брой банди-рекет,дрога,проституция/предстои/,нелегални цигари,алкохол-предстои следствие,дела и документи-напън ама за нищо.Все нещо препънало другото нещо!Ама кое?
А това кое? се казва-Амнистия!
Амнистия за всички и всичко!Законите ни са една огромна амнистия,ние сме в нея и тя в нас-една странна симбиоза от "редът висша форма на хаоса"
Така както дават още 6 месеца срок за регистриране на частните антични колекций!
На всичко друго можеш да намериш "правилно"  обяснение,но как имаш колекция от над 2500 антични предмета-е на това някак си не мога.Какво наследство от родата ли е на повече от 10 века? Някак си тея корени в античността ........ебати и корените!
Срокът за регистриране на частните колекций изтече,а след този момент-конфискация!Да да ама не!Що?
Защото ще лъсне голата истина-нас историята ни не ни интересува!Нас ни  интересува сега и на момента!За утре ше го видим , а за в други ден-е има време!
Една антика изисква и едно доста специално внимание.Реставрация,консервация,специфични условия за съхранение и обработка.А над 20 години финансиране за това няма.Обекти с не само национално,но и със световно значение са разпадат/буквално/със скоростта на светлината.По лесно е да паднат-пък после бутафорий-хем по лесно,хем по-евтино-пък и за злоупотреби ше останат парички.
Коя е най добре и професионално оборудвата лаболатория за ретаврационна дейност?-Частна и малко известно,че е на Васил Божков-Черепа!Отдавна крупен бизнесмен.И не случайно има една от най големите-антични колекции и спонсор на много от проектите , около който не се шуми -но той пари има,а колко пари са отпуснати от министерството на културата за тази година за такава дейност?Има няма 50 000лева.Горе долу колкото да се ремонтират покривите на  18 обекта.
Та си задавам естествено въпросът ?:
-В какъв филм сме?
Само се сещам за заглавието "Абдикация"
Абдикация на Държавата от всички важни за икономиката сектори.Липса на контрол и търсене на законни права за сметка на облагодетелстването на съмнителни групи "Инвеститори с Национално значение", липса на ясни права и правила на поведение към същите тези.....Много може да се изброява....Но напоследък Религиозният и Културен туризъм изживява Ренесанс в една уродлива , а за нас съвсем истинска форма.
Открихме едни мощи.Естествено появиха се съмнения (оригиналната мощехранителница , на която е надписът и е мраморна отиде за реставрация? в НИМ за да се смени със златна дарена от една медийна звезда) и народът стана "шибан".После излезе проект за стъклен мост? над ровът опасващ Великотърновската крепост...
И седя и се питам какъв ще е този туризъм като над 80% от обектите са в плачевно състояние?
Има една приказка "За да получиш първо трябва да дадеш" , но явно тя ще остане в историята ни , ако и тя не остане в историята !
Публикуване на коментар

Популярни публикации