Loading

петък, 22 януари 2010 г.

Vuze BitТorent Client затваря порно сайт !
На 16 май 2009г.компанията Vuze inc. в стремежа си да увеличи приходите и да неутрализира доколкото е възможно последиците от икономическият спад тихомълком интегрира в едни от най новите версии на своят торент клиент Vuze или известен също като Azureus плъгин с платена версия на собствен сайт с High Definition еротични клипове.
Проектът обаче се оказва кратък и е бил отменен поради липса на разбиране между Vuze и потребители.
Според официалното изявление на говорител на компанията Vuze за TorrentFreak-"През последните шест месеца приоритет на нашите проекти е да се съсредоточим върху развитието на функции, които значително ще допринесат за разбирателство и сближаване с нашата общност. Като част от тези приоритети, StudioHD беше затворен през ноември "
Въпреки официалното твърдение на Vuze, че затварянето на StudioHD е заради промяна на приоритетите се предполага,че начинанието не е толкова печелившо. Това не е много голяма изненада поради фактът,че се наблюдава нарастваща популярност на видео стрийминг сайтове за възрастни.
Говорителят на Vuze още казва, че компанията ще се съсредоточи върху интегрирането на устройства(iPhone, Ipod, PS3, Xbox 360 и т.н.) и възможности за търсене както и Torrent клиентът да използва съществуващият трафик от IsoHunt и BTjunkie и др.
Но все пак по ирония на съдбата интегрираното търсене позволява на потребителите да намерят хиляди торенти за възрастни,които могат да бъдат изтеглени безплатно,а абонаментът е 24,99 $ за един месец или 149,99 щатски долара годишно за над 250 видеозаписи и клипове.За сравнение, разделът на Пират Бей, посветен на подобни HD клипове съдържа списъци от над 471 заглавия, които могат да бъдат изтеглени безплатно - дори и с Vuze.
Според сайтът TorrentFreak-проектът не е генерирал очакваните приходи,които да заздравят компанията в трудни икономически времена,което е и причината за затварянето му.

Със съкращения от TorrentFreak
Публикуване на коментар

Популярни публикации