Loading

понеделник, 4 януари 2010 г.

Що е телефон 112 и с благодарност....

Е честита нова година на всички!
За вас не знам как започва,но за мен започна шантаво.
В старият си стил на гадна критика да споделя нещо.
1.Вчера/неделя/трафика хич не беше натоварен по магистрала Хемус.Нямам си идея медиите от къде взимаха информация,но определено нещо не бяха в час/за 500км. засиленото полицейсцо присъствие се изрази в две патрулки?!/.В колата постоянно слушах 'Хоризонт',следобедното предаване 'Хора,пътища,автомобили'-е телефона на слушателите не отговаряше.Опрях до него по една причина-навсякъде беше опесъчено и почистено-поне доколкото времето позволяваше и техниката.Но само Община Антоново си питаше ушите за тази процедура.Тези които пътуват занаят,че там стават едни от големите навявания и поледици-е в такава обстановка тепърва бяха излезнали снегорините и то по посока Варна при положение,че натовареността беше посока София.И за пръв път адски се изкефих на един млад шофьор-момчето караше Мерцедес/неква нова двувратка/ с номер ВТ 3080...Ако някога попадне на писанието ми-Евалата пич...Независимо,че колата е стабилна и мощна караше с 30-даже на моменти с 20 км/ч.
Но това за жалост това не се случи след село Джулюница.
Карах с 60км/ч. когато пред мен една Лада спря и тогава видях друга кола пред нея.Изкочиха от двете коли момчета и помислих,че ше се млатят.Отбих и пуснах аварийките .Зад мен спря и един опел.Излезнах от колата и тогава ми стана ясно,че катастрофата е тежка.БМВ беше смляло Опел Тигра.Задницата на опела беше събрана до предните врати.
Хората от БМВ-то отвориха задната дясна врата и само чух-батко жив лиси?не умирай!
Шофьорът с разкървавено лице почна да вика някой да откара момчето в болница.
През това време аз и Наталия набирахме 112....
И както винаги повече от 10 минути обяснявахме къде е катастрофата и точни координати.
1.Липсва локализация на телефона от който се обаждаш-докато обясня къде сме мина поне една минута.
/От друга страна съгласно разпоредбата на § 81 Предприятията, предоставящи мобилни обществени телефонни услуги, определят местоположението на крайните потребители, повикващи телефонен номер 112, с точност до 100 м. , а в населените места и с точност до 1 км извън населените места, съобразно сроковете и правилата за разпределение на разходите, определени в приложимото европейско право.
Във връзка с посочените разпоредби, БТК събира и обработва данни за целите на телефонен номер 112 и разкриване и разследване на тежки престъпления.


С уважение,
Директор на дирекция
“Административно правно
обслужване”

ИЛИАНА ЦОЛОВА/
2.Централата е в Русе-де е Русе де е София?
3.Докато препратят сигнала по направление ми звъннаха още един път да ме питат ама точно къде сме!-ми у нищото,некъде м/у Варна и София/опираме до т.1/-айде още 10 мин.
Щото дадох телефона на момчето от опела да се разправя с тях.
3.Обратно повикване на номера на Наталия-дали се обажда за същата катастрофа/т.1/?!
4.дайте номера на колата,в която е качен раненият?!
През това време се появи джип Ленд Роувър.Човека свали задните седалки и застла платнище.Измъкнахме момчето от БМВ-то.Беше с конвуслсий.Сложихме го да легне по корем за да не се задави с кръв.Имаше и едно момиче,на което му беше разкървавена устата.Наталия я задържа за да не припадне и докато отиде за вода я качихме и нея в джипа.
Искам да изкажа благодарности на Шофьора на Ленд Роувъра с номер ВТ 2992.....Ако не беше той сега щяха да са трима загинали.
Не изказвам благодарности на:
Тел.112-загубиха ценно време в разговори!
Заради бавната им реакция почина и момичето от опела.
След като замина джипа с мъка аз и шофьорът на БМВ-то отворихме едната врата на опела-момичето имаше пулс.Измъкнахме едно яке измежду ламарините и я завихме.
След една цигара време дойдоха полицаите и една/две минути след това 3 линейки и пожарна.
Защо го разказвам това?!
1.Недопустимо е да се прави нещо само защото ЕС ще те глобят,че по закон трябва да го има,а го няма и го правиш набързо-ей така!
2.Недопустимо е да питаш при тежка катастрофа дали да идва пожарна/това са питали Наталия/при положение,че всичко плуваше в бензин.А и в една такава катастрофа винаги по една или друга причина трябва да има представители на пожарната,полицията,здравеопазването!
3.Недопустимо е да се биеш в гърдите как ще ловиш престъпници в интернет,когато нямаш локализираща система!
4.Недопустимо е да няма поне един реаномобил-линейките бяха голи от вътре като олюви-все едно ще превозват леко пострадал със счупване,а не тежко пострадали!
5.Недопустимо е операторите да тел.112 да нямат елементарни познания какво се прави в такива ситуации-на въпрос дали да извадим момичето или не нямаше ясен отговор.
Ей така се случват нещата в България-мизерно,половинчато и без особена мисъл и осмисляне.
Че държавата отдавна е станала мащеха на хората, това е ясно на всички.Че е абдикирала от основните си задължения, това също е ясно.Но не може същата тази държава да продължава да си играе с живота на хората,все едно е руска рулетка!
Защото същите тези хора виждайки поведението на управляващите започват и те да си играят с живота на руска рулетка докато накрая останат само самоубийци по пътищата и камикадзета в същата тази държава-тогава не ми е ясно управляващите кого ще управляват,или ще започнат нов бизнес-износ на самоубийци и камикадзета...
Та ей така....!
Публикуване на коментар

Популярни публикации