Loading

вторник, 22 септември 2009 г.

Ракетен щит-RIAA посяга вече и на децата17-ти септември 2009 година
RIAA помоли "Началните училища" да помогнат на пропагандата и.
от Тим Джоунс

Миналата седмица, Асоциацията на звукозаписните компании в Америка (RIAA) обяви обновяване на правилата за ползване на музика с нейната"програма-флагман" за преподаването на закона за авторско право в "началните училища'/schoolkids /.

Ние пишем за музикалните-Правила!
Промишлеността и други подобни свързани с музикалният бизнес в усилената си пропаганда през месец май, успяха да покажат някои от своите лъжи и неистини. Така например, RIAA разказва на децата "Никога не ползвайте копие на някой друг или творческата му работа без разрешение от притежателя на авторските права" -но пропуска важната част-правото на справедливо използване на съществуващото творческо съдържание. Това е обратната страна на монетата- заблуждаващ план за „кражбата на песен/songlifting/" (което в учебната програма се казва ,че "това е толкова зле, колкото е пазаруването на кражбата“shoplifting"). Може би най-тревожното от всичко, което се има в предвид е, че учебната програма е трябвало да бъде приета от училищата и тя да учи децата ,че е лошо споделянето на файлове чрез P2P технологията като част от уроците им.

Актуализираната програма върви даже една крачка напред и иска децата да се свързват със местните медии за да действат като техен неплатен обществен персонал:

Представете си, че сте в музикалната индустрия ... С отбора си от колеги в бранша и плановете заложени в информационната кампания-това ви позволява да обяснявате на другите да знаят защо,и че е важно да получат своята музика по правилния начин ... Вие ще искате да убедите екипите си от съученици, че това е план "който ще се превърне в проект от класа!“

Предизвикателството: Осъществявате кампанията си като се свържете с редактора на даден вестник от Вашият град, или с директора на локалната кабелна телевизия , за да видите дали можете да изпратите статия или клип за кампанията си.

С други думи, след като харчи безброй долари в рекламни кампании срещу споделянето на файлове чрез P2P технологията- RIAA прояви дейност тази кампания да се въведе в ученическия клас. Следващото: дейността в клас обвързва децата с полицията ,ползвайки Р2Р мрежи в търсене на потенциални нарушители!

За щастие, учителите искат да образоват учениците си за авторското право по един алтернативен начин: Обучението по авторско право да е с участието на ЕFF и безпристрастната информация да бъде факт, както и авторското право да е фокусирано в учебната програма. Нека да не се обстрелват децата с посланието, че използването на нови технологии е незаконно, а че Технологията Copyright помага на децата да разберат своите цифрови права, като им предоставя необходимата информация за да създадат отговорна и градивна критика , с която да участват активно в оправянето на кашата в Интернет културата.

Моля, кажете на учителите които познавате за обучението- Copyright. И моля, помислете за дарение, за да можете да помогнете на EFF да продължат да работят за изграждането и насърчаването на материали за Технологията на авторското право.

Превод-Чичко Гугле
Редакция-Аз
Публикуване на коментар

Популярни публикации