Loading

понеделник, 21 септември 2009 г.

Ответен удар-Декларация на Open internet срещу решение на шведският съд!


В отговор на решението на Шведският съд-един от основните доставчици на интернет (Black internet)за PiratBay да преустанови доставките на интернет за сайта заплашвайки го с голяма глоба-Пиратите основаха нова организация "Open internet" като ясно се разграничиха от Пиратската Партия(създадена като национално движение в началото)и застанаха на страната на бизнеса страдащ от наложените законови ограничения в интернет,както и започнаха набирането на средства,които според текста на официалната страница ще послужат за заплащането на съдебните разходи,ако има такива.
"Добре дошли в Open internet


Оpen Internet е създаден за да се бори на страната на гражданите, да бъде опора в съдебни процеси и да даде мнение, когато основите на Интернет са застрашени. А, че борбата за Интернет трябва да продължи и той да бъде фантастично средство за човешко общуване- е така.
Оpen Internet означава:
1.Интернет трябва да бъде и да остане платформа,на която всеки да може да бъде чут.
2.Иновацийте и творчеството са основите на Интернет. Новите идеи трябва да бъдат подкрепяни, а не на против.
3.Правата на интелектуалната собственост трябва да бъде в симбиоза с Интернет,а не в конфликт.
4.Мерките срещу престъпността в мрежата трябва да бъдат пропорционални на щетите, които тя причинява, също както в реалния живот.
5.Личната неприкосновеност трябва да бъде гарантирана.
Чрез дарение, за Open Internet, ние ви даваме средства за борба в съда, когато то е крайно необходимо.

Често задавани въпроси:

Как да направя дарение?
Има няколко начина да се дари:
PayPal до donations@openinternet.se-за(Швеция само): Банкова сметка СБУ 5383 29 669 43
Международен банков превод по IBAN: SE7650000000053832966943, BIC: ESSESESS
Но не и ако дарението е твърде малко (или твърде голямо)!

Къде са ми парите?
Open Internet работи в подкрепа за целостта и свободата в Интернет. Най-големият случай днес се отнася до Интернет доставчика- Black internet,за който Open internet събира пари за заплащане на съдебните разноски. Вашите дарения днес основно отиват за обжалване на съдебният процес и правна помощ за Black internet, но също така и за да се изгради организация, стояща зад Оpen internet.
Кой е Black internet в интернет?
Black internet работи до 25 август 2009 г. Един от няколкотo доставчици на интернет, чрез които The Pirate Bay e свързан с Интернет. Поради искане от ищеца в скандален опит да спре The Pirate Bay, шведският съд забрани на Black internet да доставя трафик и го заплаши с голяма глоба, за да не може Пират Бей да е на разположение на обществеността. Това е много спорно, тъй като интернет операторите преди това са били наблюдавани като доставчици на услуги както пощенският офис, когато изпращачът е отговорен за това, което е в пакета, а не посредника. Така например, има множество закони, които на теория защитават Интернет доставчиците от търсене на отговорност, тъй като те не могат да следят личният Интернет трафик ".
Дали ние сме организация с нестопанска цел и дали ни се плаща?
Всеки, който работи с Open интернет го прави безплатно,докато ние не израстнем достатъчно големи, за да се наложи пълно работно време.
Какво ще се случи след Black internet?
Ако Black internet се окаже победен в съдебният процес, парите ще бъдат запазени за следващия случай.Ако Open Internet по някаква причина е в ликвидация за в бъдеще, всички останали активи на организацията ще бъдат дарени на Electronic Frontier Foundation, ЕFF, международна организация, която работи за личните права и неприкосновеност в Интернет.
Дарените пари ще се използват ли за заплащане на глобата?
Не, Black internet е изпълнил решението на съда и по този начин глобата не е необходимо да бъде платена.Подкрепата на Open Internet за Black internet се отнася само за съдебните разноски, и те ще се изплатят само ако Black internet загуби в апелативния съд при обжалването на присъдата.
Още не знаете дали The Pirate Bay е осъждан за незаконни дейности?
За Open internet, случаят с Black internet не е дали Пират Бей има специфична форма на споделяне на файлове или подпомагането на споделяне на файлове е законнo или не. Основният проблем в този случай е : дали е правилно да се прехвърля отговорността на интернет доставчиците, и ако да, при какви обстоятелства? Защото това крие в себе си рискове, произтичащи по съдебен ред, че Интернет доставчиците да не позволяват достъп до "неудобни" лица или организаций.
Подкрепяме ли престъпленията в Интернет?
Определено не. Нашата визия не е незаконосъобразен Интернет,а Интернет, където спазването на закона и организацията на труда,е както в реалния живот,където разследванията започват, когато действително има съмнение,че престъплениекоето е извършено, когато използваните мерки са в зависимост от тежестта на престъплението и където цензурата и наблюдението на масата(хората) не се използва за насаждане на страх в гражданите.
Как мога да разбера, че парите ще бъдат използвани за причините, изброени тук?
Open Internet ще работи при пълна прозрачност. Всички дарения (макар и анонимни, разбира се) и разходи ще бъдат записани в уеб страница.
Open Интернет, свързан ли е с организаций като "Партия на пиратите" или "The Pirate Bay"?
Не, Оpen internet е напълно независима организация, която е отделна от партийната политика и с отделно мнение от подобни организаций.
Как да се свържа Оpen internet?
Е-мейл до info@openinternet.se
Отворено писмо до Open internet на адрес: Ulvsundavägen 16, 167 33 Bromma, SWEDEN
Facebook: Open Internet
Прочетете повече за това какво е интернет за нас:

Интернет е нещо, което повечето от нас са свикнали да се развива постепенно през последните десет до петнадесет години, но това започна да се променя в основен план. Това, което започна като инструмент за университетите за обмен на информация, се превърна в глобално място за среща и общуване. Най-големият пазар, който задвижва развитието на нови продукти, услуги и бизнес методи.Интернет за света е най-големият социален форум, където милиони хора обменят мисли и идеи, говорят, обсъждат,влюбват се, кандидатстват за работа и живеят по голяма част от живота си. Може би най-важното изобретение досега в историята на човечеството.

Но, както често се случва, винаги възникват конфликти между новото и старото. Свободата е ограничена по целия свят, както и откритостта на Интернет. Говоренето често води за цензура в някои отдалечени страни с диктатура, а основно плашещо и тихо е по отношение на факта, е че много демократични страни са в процес на изграждане на точно същия вид механизми за контрол. Целта е не само да следят гражданите си в мрежата, всичко, което правят, независимо дали те са ангажирани с престъпни деяния или не, но също така да блокира достъпа до произволно определен "неподходящ" материал. Например, Австралия има филтър с цел да блокира пряк достъп до детска порнография- и много малко хора възразяват срещу това. Въпреки това, две трети от блокираните сайтове нямат нищо общо с детската порнография на всички останали.

Борбата дали държавните организации и мега-корпорации трябва да бъдат в състояние да следят и това да го решава частния бизнес е в ход по целия свят, но на това рядко се обръща най-голямо внимание, тъй като трябва да го има. Нашата свобода не трябва да я приемаме за даденост. Законите са направени в насипно състояние в страни като Великобритания, Австралия, САЩ и Швеция, за да ограничат личната неприкосновеност на гражданите. И не вярваме, че ще се избегне регистрация, само защото трябва да останем в границите на закона. Информацията, събрана за вас може да бъде записана, анализирана, продавана и използвана срещу вас в резултат на пет, петнадесет или петдесет години.Гласуваме ли за грешната страна? Четем ли грешната книга? Знаете ли дали имате грешни приятели? Трудно е да се предвидят бъдещите последствия от това, което се случва в мрежата точно сега.

превод-Чичко Гугле
редакция-аз
Публикуване на коментар

Популярни публикации