Loading

сряда, 16 септември 2009 г.

Секретен Ключ - Пирати в опит да разбият ключалката

Или къде е ключалката?

От моят скромен житейски опит мога да твърдя,че тя винаги се намира по средата между,това кето искаме да стане и постигането на същото такова!
След като прочетох няколко писания по темата-а именно 'Българска Пиратска Партия' и предствянето и в сутрешният блок на Нова телевизия няма да зачеквам дали-или,авторски права,патенти,дела и документи и разни такива дискусий,а ще задам въпросът-Защо за сега ключът не работи на 100% за тази ключалка-или поне да намеря отговор на този въпрос!
Кой е въпросният ключ?-ПП
Коя е ключалката?-Защитниците на Авторското право,патентите и Спорни закони и наредби за борба с тероризма нарушаващи личната коренспонденция и човешки свободи.
Кои са хората зад ключът?-Марин Поповски, Богомил Шопов, Йордан Радунчев и всички тези знайни и незнайни учредители.
Какво има зад ключалката?-Основните принципи и идеи заложени в ПП и постигането им.
От следенето в пресата и медийте за развитието на тази идея и най вече тяхната реакция се убедих,че този ключ не пасва много добре на тази ключалка!
Защо?
Обикновено в такива случаи вина има в хората изготвили,ползващи въпросният ключ.Както същото важи и за хората изготвили въпросната ключалка.Тъй като не сме собственици на въпросната ще трябва да нагаждаме самият ключ към нея.
Но да не се разводнявам.
Какви са недостатъците на ключа?
ПП-се отъждествява от медийте като партия защитаваща премахването въобще на Авторските права и тяхното нарушаване по принцип,а не търсеща баланса в тази насока.Защо?
Колко журналисти получиха Принципите и идеите на ПП за да се запознаят с тях и да бъдат адекватни в коментарите си?
Когато Отивах на срещата на похода „Свобода, а не страх 2009″ за да се подпиша по надлежният ред за учредяването на ПП,бях неволен свидетел на едно изказване от журналист-"Абе тука пресата е повече от Участниците"-вярно беше 10'30ч.Е така и не се подписах-Никъде не видях човека отговаряш за тази дейност,затова Бого ще си получи декларацията по пощата.
Другият зъб(на ключа де),който създава проблеми!
Както в Интернет обществото си има писани и неписани правила,така и реалният живот също.
Медийните лица представящи позицията на партията пред обществото трябва да спазват писаните и неписаните протоколи на поведение и представяне-както лично така и партийно-иначе ПП винаги ще се отъждествява с шепа ляловци дето мислят искат свободата да я превърнат в свободия.Има си една хубава поговорка"по дрехите посрещат,по ума изпращат", е верно в БГ малко е сбъркано на моменти във втората част-"по парите изпращат".
Което ми напоня да се запитам?-дали има изготвена схема за финансирането на ПП и ако има защо не са сложени условията за членство(където трябва да има и начина на финансиране)на официалният сайт?Защото без пари нищо не става!
Поредното зъбче-колко хора са запознати с принципите и идеите на ПП? и дали всъщност не се инициализират като ПИРАТИ само за да свалят музика и филми без страх от наказателно гонение-което и сега си го правят!
И едно от последните зъбчета,но може би най главното-моите уважения към Бого и Силвия Касабова(не искам да омаловажа трудът им-за който евала), но Декларацията на ПП седи като едно набързо преведено,стилистично необработено и смисловно доста далеч от основната идея произведение,което в първичният си вариант сигурно е доста разбираено,но за българина е доста объркващо.

П.С.
От написаното горе не означава,че не заставам зад идеите и принципите на ПП-напротив, искам с тази градивна критика да спомогна за по бързото развитие на ПП и изчистване на тези малки гадни камъчета дето обикновено обръщат колата...
Ае- до скоро, че ша ми спрат тока(ама наистина)!
Публикуване на коментар

Популярни публикации