Loading

четвъртък, 6 август 2009 г.

От архивите-Извън релси : Съд принуди интернет пират да ползва Windows

Извън релси : Съд принуди интернет пират да ползва Windows


Съд в САЩ нареди на интернет пират използващ за операционна система Linux да си закупи някой от Windows продуктите на Microsoft и за в бъдеще да работи с него.

Скот МакКаусланд (Scott McCausland), които е бивш администратор в торент сайта Elite Torrent, пледира "виновен" по двете обвинения повдигнати срещу него за "конспирация за осъществяването на престъпление нарушаващо авторските права" и "нарушаване на авторските права".

МакКаусланд ще трябва да излежи пет месеца затвор и още 5 месеца ще бъде под домашен арест. И двете обвинения са повдигнати след като Скот МакКаусланд е качил ‘Star Wars: Episode III’ за свободно сваляне от Elite Torrent тракера.

Освен тези си наказания службата по надзор ще трябва да следи всякаква интернет активност на Скот за да бъде сигурна, че няма да се извършват повече електронни престъпления. За съжаление правителството работи само с продукти на Microsoft и няма софтуер, които е способен да извършва наблюдения върху Linux базирана операционна система. МакКаусланд заяви, че наказанието да не ползва Linux е жестоко и не е честно спрямо него, тъй като ще той ще трябва да отдели значителен финансов ресурс за софтуер, а няма работа и стабилен доход.
Публикуване на коментар

Популярни публикации