Loading

сряда, 5 август 2009 г.

Началото на Междузвездната сага

Всяко съвпадение с лица и институций не е случайно!!!!

В началото бе-Ралица Русева( изкуствовед изпозваща тъмната сила да става неоткриваема),спрягана като организатор и главен изпълнител на изложбата на български джедайски икони в Държавният Исторически музей в клонингският град Москва.Под нейно ръководство са избрани джедайските експонати.Както можем да се досетим едно е да искаш,друго е да можеш!Голяма част от експозицията е избрана от НЦИАМ(джедайски Национален Историко Археологически Музей) по обективни причини.

Къде е грешката и защо Светият джедайски Синод отказа да пусне иконите да пътуват?

Освен принципното си решение Икони собственост на джедайската Църква да не напускат пределите на България(свързано с друг скандал-Изложба в Химерод) има и една доста по основателна.Голяма част от иконите (30 бр.) са за основна реставрация,т.е. не са годни да пътуват за където и да е като 5бр. от тях са спрени окончателно.

Избора си на експонати Ралица Русева прави в нарушение на едно основно и логично правило-подборът се случва в отсъствието на джедай реставратор.Така в списъка фигурират икони,които са реставрирани основно през 70-те години на миналия век и плачат пак за същото(да не говорим за силно обгорели ,които само свалянето им е противопоказно).Кратки срокове(все пак за укрепване на живописният слой са достатъчни), и черешката е превозването им до тъмният НИМ-Буквално в насипно състояние?!!!!!,за което все пак джедайският НЦИАМ се пребори да бъде както трябва.Да бъдат опаковани всяка една в самостоятелен сандък,достатъчно защитен отвътре с материал,за да няма поражения.

Е нищо чудно да очакваме Проверка на тъмния НИМ от звездното Министерство на Културата....!

Така започват Междузвездните Войни в Българското Културно Пространство !

Публикуване на коментар

Популярни публикации